Заняття обласного опорного закладу освіти з теми «Профорієнтаційна робота зі старшокласниками як засіб їхнього соціокультурного розвитку»

14 січня 2015 року на базі Броварського навчально-виховного об’єднання Броварської міської ради було проведено заняття для слухачів обласного опорного закладу освіти з теми:«Профорієнтаційна робота зі старшокласниками як засіб їхнього соціокультурного розвитку».

З вітальним словом до слухачів звернулись координатор обласної школи Пєтушкова Л.А., завідувач кабінету практичної психології і соціальної роботи КОІПОПК та Ткачук І.О., директор Броварського навчально-виховного об’єднання. На занятті також були присутні Мартенко О.О., завідуюча науково-методичним центром та Нечай О.В., Пасічна Т.Ф., методисти науково-методичного центру управління освіти і науки Броварської міської ради.

Сліпкань С.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи, ознайомила слухачів з основними аспектами профорієнтаційної роботи щодо формування в учнівської молоді здатності до свідомого та самостійного вибору професії. Практичний психолог закладу Бондар К.С. розповіла про психологічний супровід профільних класів старшої школи та провела зі слухачами подорож до країни «Темперамент і професія».

Педагогічну майстерню розпочала Мухіна С.Л., вчитель технології, яка презентувала урок з використанням активних методів профорієнтаційної роботи на різних його етапах. Яскраве враження слухачі отримали від проведеного профорієнтаційного заходу профішоу «Смакові перегони» який підготували та провели Кисіль С.В., методист з профорієнтаційної роботи, Поплавська В.В., завідуюча організаційно-масовим відділом. Відкрила профішоу «Смакові перегони» музичним вітанням учениця з професії кухар Фещенко Анна. Цікавими для слухачів видалися конкурси на виявлення знань кулінарного мистецтва, а практичні навички які показали слухачі при виготовленні птахів щастя, додало їм гарного настрою.

Завершилося заняття ООЗО підведенням підсумків, рефлексією учасників заходу та поясненням творчого завдання.

 

Творче завдання слухачам:

  1. Розробити урок (позаурочний захід, годину психолога) з елементами профорієнтації для учнів 10-11 класів.
  2. Підготувати презентацію досвіду роботи з батьками, виступ 3-5 хв.

 

План проведення заняття

Презентація "Основні аспекти профорієнтаційної роботи"

Презентація "Методи профорієнтаційної роботи на уроках кулінарії"

Презентація "Психологічний супровід профільних класів старшої школи"

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід