Календар очікування Нового року та його користь для дитини

Якщо у вашої дитини до сих пір немає календаря очікування Нового року - ще не пізно його зробити! Завдяки йому останні дні грудня будуть сповненими завдань і сюрпризів! Зробіть для кожного дня певне наповнення: це можуть бути маленькі іграшки, цукерки, зимові вірші та загадки, а також завдання дитині і плани на день, які належить здійснити разом з мамою або всією сім’єю (наприклад, дивимося фільм на новорічну тему, печемо імбирне печиво, вирізаємо сніжинки і прикрашаємо ними приміщення, ліпимо снігову бабу тощо). Зазначимо, що такий календар можна запропонувати і дитині, і підлітку, і, навіть, дорослій людині. Нижче розміщені картинки, на яких показано, як може виглядати такий календар.

Також, можна зробити адвент-календар (календар очікування Різдва). Ця традиція прийшла до нас із Західної Європи. Перший спеціальний календар було надруковано в Німеччині. Його автор - Герхард Ланг, якому в дитинстві мати пекла безе і прикріплювала до картонки, щоб синові не так нудно було чекати головного свята в році. Дорослий Г.Ланг зробив паперовий адвент-календар на згадку про свою маму в 1903 році. Він надрукував паперову версію з 24 віконцями, за кожним з яких ховалися вірші та малюнки на тему Різдва.

Якщо у вас не вистачає часу зробити такий календар самостійно, тоді придбайте готовий календар через мережу Інтернет, або в магазині, і подаруйте своїй дитині !

Почитати про традиції виготовлення та оформлення таких календарів можна за посиланнями:

http://4mama.ua/uk/life/lifestyle/6022-novorichniy-advent-kalendar-shto-tse-take-i-yak-oformiti

http://tvoymalysh.com.ua/uk/mom-territory/on-a-note/9949-shto-take-adven...

У чому користь такого календаря для дитини і для дорослих?

1. Допомагає навчитися орієнтуватися в датах (якщо дитина ще не зовсім вміє).

2. Виховує терпіння, допомагає навчитися чекати: адже відкривати кишеньку (конвертик, коробочку) календаря можна тільки раз у день.

3. Дорослим дає можливість спланувати насичені передноворічні тижні та з користю організувати вільний час дитини.

4. Це цікаво, весело і об'єднує всю сім'ю.

 

Практичний психолог Центру позашкільної освіти,
Андрющенко Г.О. 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід