Мої можливості та вибір професії

24 квітня 2017 року для учнів 8 класу Центру професійної освіти з метою ознайомлення учнів з поняттями «можливості», «здібності», вивчення учнями своїх схильностей, виявлення задатків до певних видів діяльності, формування мотивів свідомого вибору профілю діяльності С.В.Кисіль, методист з профорієнтаційної роботи, провела виховний захід на тему «Мої можливості та вибір професії».

Під час заходу учні виконали вправу «Коло кращих якостей», під час якої вони намагалися визначити кращі якості свого сусіда. Однією з найважливіших та цікавих була вправа «Професія», мета даної вправи: стимулювати мислення учасників та навчитись визначати задатки необхідні для заданої професії. Учасники були поділені на групи, кожній групі було дано кілька професій й до кожної з них вони мали визначити здібності необхідні для фахівця даного профілю. Заняття продовжилось мінілекцією про актуальність вибору професії та за якими критеріями необхідно її обирати «Хочу+Можу+Треба».

Після виконання всіх вправ учасники обговорили про свої можливості та майбутній вибір професії, значення цілі в житті та свідомого вибору професії.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід