Міжнародний день протидії булінгу

День протидії булінгу присвячений боротьбі з однією з найбільш поширених проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, вчителям і батькам у всьому світі. Цькування з боку однолітків є однією з найбільш поширених причин суїциду серед дітей і підлітків. Організація Об’єднаних Націй визнала епідемію залякування і цькування і в 2012 році оголосила 4 травня Днем боротьби з цькуванням (Anti-Bullying Day).

Саме тому цей тиждень у всіх відділеннях БНВО психологічна служба присвятила проведенню тематичних заходів.

Так, практичним психологом Ганною Андрющенко у дошкільному відділенні проводилися заняття на тему «Хай завжди буде дружба!», «Я і мої друзі». Метою даних занять було створення атмосфери спілкування та гри, спонукаючої вихованців визначати головні ознаки дружніх взаємин, виховувати доброзичливе ставлення один до одного. Вихованці ділилися враженнями, відповідали на питання «Хто такий друг?», «Які якості є у друзів?» тощо.

У 1-3 класах соціальним педагогом Мариною Ткаченко були проведені заняття «Вчимося жити в мирі і злагоді». За допомогою вправ «Фігура монстра», «Квітка доброти», гри «Відгадай прислів’я» було створено  доброзичливу атмосферу в класному колективі; формувалися навички, необхідні для успішної взаємодії. Дружні відносини та згуртованість додавала впевненості та веселого настрою протягом всіх занять.

У 5-8 класах були проведені інтерактивні заняття з елементами тренінгу, темою яких є профілактика булінгу в учнівському середовищі. За допомогою вправ «Чому так стається?», «Скринька безпеки» штучно були створені життєві ситуації, за допомогою яких кожен з учнів міг побувати в ролі жертви, кривдника та спостерігача. За мету заняття було поставлено повторити та закріпити знання учнів про форми та структуру булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнала насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації.

 

Марина Ткаченко, соціальний педагог,
Ганна Андрющенко, практичний психолог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід