Рятівник – професія відважних

Рятівник завжди першим приходить на допомогу в будь-яких ситуаціях. Ця людина повинна володіти уміннями багатьох інших суміжних професій: лікар, водій, пожежний, навіть альпініст. Але це ще не повний перелік професій, що об’єднанні в понятті «професія рятівник».

Рятівників - молодих хлопців, можна назвати героями нашого часу, а час, нажаль, сьогодні досить неспокійний. Щодня ми дізнаємося про пожежі, автомобільні аварії, стихійні лиха, техногенні катастрофи, під час яких страждають люди. Розгубленим, безпорадним і пораненим учасникам цих подій потрібна негайна допомога тому що у цей період рахунок йде на хвилини.

Саме вони - рятівники, швидко прибувши на місце, організовують і проводять роботу з порятунку життя постраждалих - це гасіння пожежі, евакуація, вилучення з транспортних засобів, завалів, надання медичної допомоги, усунення загрози життю та здоров’ю громадян і багато іншого. Навіть, у буденному житті рятівники показують героїзм.

16 вересня 2016 року у переддень загальнодержавного свята - Дня рятівника методист з профорієнтаційної роботи Світлана Кисіль для учнів 10 класу Ліцею технологічного профілю БНВО підготувала і провела бесіду на тему: «Рятівник – професія відважних». В ході бесіди старшокласники ознайомилися з особливостями та професійною діяльністю рятівника. Переглянули відеосюжет про обов’язки пожежників-рятівників.

 

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід