Тижні професійних майстер-класів

В рамках «Тижнів професійних майстер-класів» 20 лютого 2018 року на базі Броварського навчально-виховного об’єднання проведено майстер-класи для учнів 9-А та 9-Б класів Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Профорієнтаційні заходи включали в себе:

  • проведення майстер-класів щодо первинного ознайомлення з професій: кухар, перукар, манікюрник, водій, оператор комп’ютерного набору;
  •  анкетування з метою вивчення професійних намірів учнів та організації роботи з профорієнтації.

Досвідом роботи з формування готовності учнів до свідомого вибору і оволодіння майбутньої професії у БНВО поділилась Сліпкань С.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи. Учні дізналися про можливості оволодіння представленими на заході професіями, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування з даних професій.

Учні були запрошені до навчальних кабінетів та лабораторій, де проходе профільне та професійне навчання зі спеціалізацій: кухар, перукар, оператор комп’ютерного набору, манікюрник, водій.

Педагоги із спецпредметів ознайомили всіх присутніх з матеріально-технічною базою закладу, провели презентації по професіям, професійні проби та інтерактивні ігри, розповіли про свою специфіку роботи, ті процеси, які відбуваються на конкретному робочому місці.

Своєрідною «родзинкою» заходу було проведення майстер-класів з перукарської справи та кулінарного мистецтва. Педагоги зі спецпредметів продемонструвала учням виконання зачіски на довге волосся за 10 хв. та оздоблення солодких страв технікою карвінг.

Учні із захоплення спостерігали за техніками виконання, цікавилися різним інструментом та обладнанням. А найголовніше, переглянувши майстер-класи, учні переконатися, що робітничі професії в умовах сучасності є творчими, креативними і цікавими.

Педагоги БНВО мають щиру надію, що проведений захід матиме як пізнавальну, так і практичну користь для кожного його учасника!

 

Сліпкань С.В.,
заступник директора з навчально-виробничої роботи БНВО

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід