Участь учнів Ліцею БНВО у Всеукраїнській акції написання Диктанту національної єдності

9 листопада 2015 року учні Ліцею БНВО та педагоги приєдналися до Всеукраїнської акції написання Диктанту національної єдності.

Зазвичай, авторський, ексклюзивний текст, створюють на замовлення Українського радіо. Згідно з нормами правопису, він складається з близько 150 слів. Диктор зачитує його в прямому ефірі двічі.

Текст для диктанту штучним шляхом створювали спеціально до заходу. Група з його створення працювала в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Текст не простий, було багато прямої мови, складних речень. Але із завданням впорались.

Цього разу темою диктанту був сам диктант. У ньому йшлося про походження цього слова та особливість саме Всеукраїнського диктанту національної єдності.

«Проведення написання Всеукраїнського диктанту є приверненням уваги до української мови як мови справді світової. У майбутньому його варто продовжувати. 2015 року значно більше людей взяли участь, ніж у попередні роки», – повідомив один із організаторів цього дійства – Володимир Бугров, проректор із науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка.

Результати написання диктанту та переможців серед учнів Ліцею БНВО буде визначено на виховному заході, що відбудеться 13 листопада 2015 року в актовій залі БНВО.

 

Поджара Т.А.,
бібліотекар БНВО

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід