Іду з дитинства до Тараса

З метою розвитку в молодого покоління творчого мислення й образного бачення світу та вшанування пам’яті видатного Кобзаря українського народу 23 березня 2016 року в приміщенні Центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка для дітей міста Києва було проведено Шевченківські читання «Іду з дитинства до Тараса» в рамках Шевченківського березня «Борітеся – поборете, Вам бог помагає!».

Представники міського територіального осередку Малої академії наук – учні БСШ № 7, БЗОШ № 9, ЗОШ № 10 та Ліцею технологічного профілю БНВО – разом з керівником делегації Поджарою Тетяною Аркадіївною, бібліотекарем БНВО, прийняли участь у цьому заході.

На початку читань усіх учасників привітали: виконуюча обов’язки директора Центральної бібліотеки ім.Т.Г.Шевченка для дітей міста Києва – Я.Б.Біленко, завідуюча відділу обслуговування учнів 5-10-х класів – С.С.Енгибарян та київський поет, перекладач, член Спілки письменників України – Вадим Скомаровський, який продекламував власні твори про Шевченка та побажав усім учасникам творчих успіхів.

Умовою цьогорічного конкурсу була презентація власних творів про життєвий та творчий шлях Кобзаря: як поетичних, прозових, так і творів образотворчого мистецтва. Представники міського територіального осередку Малої академії наук представили гідні роботи:

Главачек Поліна, учениця 9 класу Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9, представила малюнок про сьогодення України на основі творів Кобзаря;

Крук Валентина, учениця 11 класу Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9, представила читання власного вірша про Шевченка;

Герасименко Олександра, учениця 10 класу Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9, та Терлюк Наталія, учениця 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО, представили власні прозові твори про життєвий та творчий шлях Кобзаря;

Зелінська Тетяна та Топіха Анастасія, учениці 10 класу Броварської ЗОШ І-ІІІ ст. № 10, представили малюнок та колаж за творчістю Тараса Григоровича.

На завершення свята усім учасникам були вручені подяки за участь та подарунки.

Участь у Шевченківських читаннях – це унікальна можливість ще раз звернутись до Великого Кобзаря, відчути могутню силу нашого народу.

 

 

Поджара Т.А.,
бібліотекар БНВО

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід