Крим – це Україна

4 березня 2016 року з метою формування емоційно-ціннісних пріоритетів особистості, визначення її національної самоідентифікації, ставлення до Батьківщини, держави та нації, виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки, формування усвідомлення взаємозв’язку між індивідуальною свободою, правами людини та її патріотичною відповідальністю, вміння розв’язувати конфлікти із дотриманням демократичних принципів, утвердження гуманістичної моральності як базової основи громадянського суспільства для учнів Ліцею технологічного профілю завідуюча організаційно-масовим відділом Поплавська В.В. провела виховну годину до Дня початку кримського спротиву.

Під час заходу учням було показано розвиток політичної та соціокультурної ситуації в Криму впродовж лютого-березня 2014 року, а також після окупації шляхом систематизації хронології подій, письмових документів та усних свідчень, візуальних джерел, що документують події, які відбувалися на півострові у доленосні для нього моменти.

Для кращого сприйняття учнями матеріалу педагогом було використано відеоматеріали відповідно до наданих методичних рекомендацій управління освіти і науки Броварської міської ради. Учні підготували та продемонстрували презентації із світлинами тих історичних подій у Криму.

Із сумом в очах споглядали фільм «Війна очима дітей України», який приурочено до 2-ої річниці анексії АР Крим. Діти, які хочуть жити у мирі і дружбі на весь світ своїми малюнками висловлюють просте бажання: «Хочемо жити під мирним небом».

Крим став прецедентом сучасної світової історії. У післявоєнній Європі це, напевно, єдиний випадок, коли в мирний час одна держава окупувала і анексувала частину території іншої незалежної держави, тим самим порушивши всі існуючі міжнародні та міжурядові угоди.

 

 

Поплавська Вікторія Василівна,
завідуюча організаційно-масовим відділом 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід